Investeringsaftrek

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Als u in een boekjaar investeert in een bedrijfswagen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Het bedrag van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek hangt af van het geïnvesteerde bedrag in het boekjaar, maar bedraagt maximaal 28%. Omdat de KIA van toepassing is op de inkomstenbelasting als ook op de vennootschapsbelasting, kunnen alle ondernemers er gebruik van maken. Ongeachte de rechtsvorm van de onderneming, eenmanszaken, ZZP’ers, B.V.’s, N.V.’s, maatschappen en VOF’s.

Maximale kortingen 2019

Voorbeeld

Stel, u wilt naast uw huidige wagenpark investeren in een nieuwe Peugeot Expert. Uw bedrijf valt onder de inkomstenbelasting en betaalt dit jaar een tarief van 52% belasting. Als u een Peugeot Expert met financial lease wilt financieren, wordt uw bedrijf economisch eigenaar van de auto en u kunt daardoor gebruik maken van de Kleinschaligheidsaftrek van 2017:

De netto investering inclusief fiscale voordelen bedraagt dan: €17.000 – €2.475,20 = €14.424,80

Meer weten? Informeer gerust!

Benieuwd hoe u met maximaal fiscaal voordeel in een nieuwe Peugeot Partner, Expert of Boxer kunt rijden? Neem dan contact op met uw Accountmanager zakelijk markt.